Camerabewaking

De KDV Huis Madou maakt gebruik van een continue camerabewaking.

De camerabewaking dient om:

  • De gebruikers van Huis Madou te beschermen tegen schade en diefstal (veroorzaakt door derden, eigen personeelsleden, bezoekers, leveranciers, …);
  • het personeel en andere gebruikers van Huis Madou te vrijwaren van mogelijke confrontaties met inbrekers;
  • informatie te verschaffen die de politie in staat stelt om misdrijven en ordeverstoring op te sporen en te vervolgen.

De gegevens die voortvloeien uit het cameratoezicht worden niet gebruikt op een wijze die onverenigbaar is met de hierboven opgesomde finaliteiten. Het bekijken van beelden in real time heeft uitsluitend het doel om onmiddellijk te kunnen ingrijpen bij misdrijven, schade of ordeverstoring.

De beslissing tot het plaatsen van een of meer bewakingscamera’s in een voor het publiek toegankelijke besloten plaats (5e verdieping), alsook voor de voor het publiek niet toegankelijke plaatsen (6e en 7e verdieping), worden genomen door de verantwoordelijke voor de verwerking, in casu de voorzitter van de KDV of zijn gedelegeerde. Hij wijst een beheerder aan die de beelden in real time bekijkt en opneemt, zijnde de Facility Manager ([email protected] ). De camera’s zijn aangegeven bij de FOD en dit wordt jaarlijks herbekeken.

De personen die toegang hebben tot de beelden gaan vertrouwelijk en integer om met de kennis die zij hierdoor opdoen, in het bijzonder met betrekking tot de persoonlijke levenssfeer van de gefilmde personen. In geval van overtreding zijn de strafbepalingen uit de camerawet en uit de privacywetgeving van toepassing.

De verantwoordelijke voor de verwerking kan de opgenomen beelden aan de politiediensten of de gerechtelijke overheden overdragen indien hij feiten vaststelt die een misdrijf kunnen vormen en de beelden kunnen bijdragen tot het bewijzen van die feiten en het identificeren van de daders. Hij moet de opgenomen beelden overdragen aan de politiediensten indien deze hierom verzoeken in het kader van hun opdrachten van bestuurlijke of gerechtelijke politie en de beelden het vastgestelde misdrijf betreffen.

Indien de beelden geen bijdrage kunnen leveren tot het bewijzen van een misdrijf of van schade of tot het identificeren van een dader, een ordeverstoorder, een getuige of een slachtoffer, worden zij maximaal 7 kalenderdagen bewaard en daarna onherroepelijk verwijderd.
Als je het recht van inzage, verbetering, aanvulling, beperking of verwijdering van opgenomen beelden wenst uit te oefenen, richt je een gemotiveerd verzoek aan [email protected] waarbij de aanvraag voldoende gedetailleerde aanwijzingen moet bevatten om de betrokken beelden te lokaliseren.